måndag 15 juni 2015

Bra kvällsfiske!



Igår öste regnet ner på Åland fram till 15.00. 16 hade vi grejerna i. Vi gick på första laxen ca 17.30 dock så vägde den Max 2kg. Omvänt PB för östersjölax. Lite senare gick vi på ett dubbelhugg. Den ena laxen tyngde vågen till 14kg å den andra tacka för sig efter ett tag. Vi snurrar på i området. Ca20.30 bokstavligen smäller det i ena spöt på riggen. Farsan tar spöt å jag skriker, dra åt bromsen, den brinner upp snart. 400 fot ute på nolltid. Han bromsar å bromsar, fisken stannar inte. Bromsar lite till å då tvärvänder laxen å de blir slaklina. De blir tokvev in. Farsan känner att laxen är kvar innan den tackar för sig med en demolerad krok. Det va en gris! 
Det börjar regna, men vi vill inte bryta i det heta fisket. Så vi kastar upp kapellet!
Strax efter 21 så ylar de till i ena rullen på taket! Av med kapellet å in med regnet. Brorsan drillar snyggt in en 10+ lax. Nu är de blött å vi ska sova sen. Vi beslutar att riva å upp med kapell å igång med värmaren! 
Nya tag ikväll!!

lördag 13 juni 2015

Dag 1 Åland!


Seg start på dagen. Vi gick på första fiske ca 16.00. Det var en bra fisk som slet sig. Bommade ett par timmar senare 2 fiskar till på riggen. VA FAN. Aja bara nöta. På kvällen vid 22 tiden klev de på ett dubbelbugg i ytan längst ut. Exakt samtidigt. Den klev av ganska omgående. Den andra landades å vågen stanna på 12kg innan den returnerades.
Idag fick vi påslag direkt efter att allt var i. 
Kul hugg. Såg den hoppa bakom båten innan de yla till i rullen. Ca 10 på den.
Bra med lax i området. Vi nöter på! 
Fish on!

måndag 8 juni 2015

Laxfeber deluxe!

Nu har vi hög Laxfrossa!
På torsdag rullar jag,bror å farsan mot Grisslehamn för att ta eckerölinjen över till östra sidan kvarken! Sen är tanken att nöta upp ett gäng fina blänkare!
Fan va kul de ska bli!! ;-)